Weblog

Sugen på att spela jugger?

on tisdag, 27 juni 2017. Posted in Jugger

++ Press: Hitta kontaktpersoner, bilder och information här ++

Är du sugen på att spela jugger eller att göra en prova på? Kanon!

  1. Kolla upp om där finns redan ett lag i närheten här.
  2. Inget lag i närheten? Inget problem. Kontakta juggerprojektet för en prova på här eller kontakta Rickhard Nilsén direkt:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  3. Ladda ner juggerregler här.
  4. Kontakta oss för att få ett konto hos jugger.se (kostnatsfri såklart) här.
  5. Registrera ditt lag i vårt lagssystem här.
  6. Titta på Uhus Jugger tutorials här.
  7. Gärna kontakta oss för att få ytterligare information här.

Välkommen!

Järnsvenskan 2016

Film analysis: Juggers rötter

on måndag, 04 december 2017. Posted in Jugger, Internationella

Ruben har gjort en liten "film analysis" om Blood of Heroes (också Salute of the Jugger), hollywoodfilmen som har skapat sporten jugger.

Titta på YouTube:

Hemsidans utveckling är på gång nu

on onsdag, 20 september 2017. Posted in Jugger

Nu börjar vi med att utveckla hemsidan vidare. Återkommande ändringar på layouten och andra kostinga grejer kan förekomma till allt är på plats ...

UPDATE: Vi börjar nu att skapa ett avancerat lagförvaltningssystem. Ni kommer kunna själv lägga till era lag och även enskilda spelare, samt matchresultat.

Järnsvenskan 2018 -- fullbokad

on fredag, 15 september 2017. Posted in Jugger, Turneringar

Det har tagit mindre än en dag för att fullboka Järnsvenskan 2018. 24 lag från 5 länder har anmält sig till juggerfestivalen där arrangören Järnboås IF planerar att även ha musikband på scenen under fredag och lördag kväll. 

Fler lag kan ändå anmäla sig → i turneringssystemet och står i kö. Där finns också flera reserverade platser där nya svenska lag kankse kan komma in på turneringen.

Läs mer → om Järnsvenskan 2018 på hemsidan.

Järnsvenskan 2018 #Rubenstock

Jugger på SVTsport

on måndag, 26 juni 2017. Posted in Jugger

por rwplakSom ordförande i Sjufio vill jag gärna ta ställning till reportagen om jugger på SVT sport i Sportspegeln den 25 juni (titta på avsnittet här).  Det är fantastiskt att jugger nu visas även på SVT, och vi alla hoppas att det tänder intresse i många för att spela sporten.

Något som inte kanske pekas ut så mycket i avsnittet är att jugger passar också väldgt bra till idrottare – faktiskt är jugger utmärkt som idrott: Den passar väldigt bra till både de som älskar singelsporter som idrottsfäktning och till de som gillar spela lagsporter som Rugby eller innebandy. 

Jugger ser nog ovanligt ut som det är. Därför satsar vi  i vårt pressarbete mycket på styrkor och mångfald av jugger och hittills lyckades rätt så bra. I ljuset av SVT:s avsnitt är det bra att påminner sig dock att jugger inte alls är bara något för datorspelare som inte kan eller vill göra någon annan sport. Även för de som har inte kunna hitta sitt sport är jugger en fantastisk chans för att komma igång och lära känna andra människor. Och vi älskar nördiga grejer som ovanliga  matchtröjor och matchsånger, såklart!

Men jugger inte bara passar till osportsliga människor: Tävlingar är väldigt idrottsliga. De som tränar bra kommer att vinna fler poäng. Taktik och strategi gör skillnad. Kolla bara i avsnittet vem spelar jugger på Järnsvenskan –  de flesta från Irland, Tyskland, Lettland och Sverige ser inte ut som datorpotatisar, eller hur. Kort sagt: Jugger är ingen "tärningssport" eller livespel men kan fascinera både idrottare som icke-idrottare.

Sedan jag har tagit jugger med mig till Sverige, Järnboås, år 2012 är mitt mål att skapa jugger som den redan spelas i internationella juggersamhället, sportslig, unik; samtidigt ovanlig, rolig och inkluderande. Med ärlighet och fair play inblandade. Välkomna att prova på.

/Ruben, ordf., skapare av jugger i Sverige ("Jugger zero"), skapare av berlinska laget Falco jugger och författare.

Jugger på Bergslagsspelens sommarlägret

on söndag, 18 juni 2017. Posted in Jugger

Bergslagsspelens sommarlägret på Finnsjöstrand 2017 har Järnboås IF igen kunna uppvisa jugger till många barn mellan 8 och 12 år. Flera även önskade att kunna spela varje dag ... Roligt!

jugger på Bergslagsspelens sommarlägret

Järnsvenskan 2017

on måndag, 05 juni 2017. Posted in Jugger, Internationella, Turneringar

Järnsvenskan 2017 har blivit en stor succé. 19 lag från Tyskland, Irland, Lettland och Sverige har tävlat mot varandra. Vinnaren har blivit Wild Geese från Ireland, ett lag som var med varje gång från andra juggerturneringen i Sverige, Järnsvenskan 2014. Svenska lag hamdade på plats 13-19.

Så snart vi får rapporten från arrangören Juggerklubben Bergslagstrollen, som har gjort samordning av Järnsvenskan för första gången det här året, återkommer vi med tabell och detaljer om turneringen.

[12 3 4 5  >>